Vilken mysfaktor...

Tidigare i veckan berättade jag att mörker inte riktigt är min grej. Nu kan jag berätta att regn och regn i kombo med mörker inte alls är min grej! ... men vilken kväll det blev! 

 

Regn, hård vind, mörker var något vi möttes av igår ...  och så många glada trevliga människor. Vilken kväll det blev! Igår var det Ljusfest i Morup och jag tog med mig dottern dit för att kolla in vad som händer. Kameran var med som planerat, samt regnskydd! Hua vilket väder! Men trots detta ganska ocharmiga väder var det många människor som tog sig ut i mörkret för att besöka olika gårdar i Morup. Mat, dryck, utställningar av olika slag, inspiration ... och en stor mysfaktor då vi sökte skydd från regnet, bjöds på något varmt och samlades runt alla ljus. Tyvärr gick det inte att ha så mycket belysning ute som planerat, men det gjorde mysfaktorn inne ännu större. Det var med en mycket go känsla i magen som både jag och dottern åkte hem och jag vill varmt rekommendera att åka på Ljusfest i Morup nästa år!!! 

 

Här är några företagare vi besökte i Morup:

Kronmakaren

Bölse Bygdegård

 

 

Något som var lite roligt var att jag för många år sedan fick en söt julbricka av min mamma... motivet fann jag på väggen igår. Tomtemor som bakar (tavlan som är en cirkel på bilden ovan) Den är en stor favorit hos oss på jul och extra kul är det ju nu när jag vet att konstnären kommer från hemma trakterna. 

Några dagar innan ljusfesten hade jag helt klart en tanke om vilken typ av bilder jag skulle/ville fotografera. Boké av ljus i bakgrunden, människor som värmer sig över eldar, ljus i alla trädgårdar...istället blev det stillsamma möten, galet roliga pumpor och en stor mysfaktor! 

Fin söndag till er!

kram Malin

Malin RichardssonComment