frokenfoto.se Fröken Foto Malin Richardsson Bröllopsfotograf Varberg Göteborg Kungsbacka Borås.JPG

Bröllop

Det pirrar i magen och glädjeskratt sprider sig i rummet. En kaffekopp på ett sidobord intill en halvt uppäten kycklingsallad. Jag är på rummet med tjejerna som just fått hår och smink fixat. Det är bara en liten stund kvar och klänningen skall på. Jag älskar de olika känslorna som fyller hela rummet. Glädjen, nerverna, förväntningarna och all den kärlek som riktas mot brudparet under dagen. Jag njuter av varje sekund, det här är mitt drömjobb! 

Välja Bröllopsfotograf...

 
 

 

Ska jag se in i kameran?  Var skall jag ha mina händer? Ska jag stå här eller bakom? Hur skrattar jag naturligt? *hahaha* nä, det lät inte som jag…  En fotografering kan skapa så många känslor och tankar och man vill både ha bilderna och låta bli att ta dem. Bröllopsbilder är bilder som skall vara en lång tid framöver och det är just därför som valet av bröllopsfotograf är så viktigt.

 

Som fotograf är jag med er hela dagen eller stora delar av den och det är viktigt att ni känner er trygga med den fotograf ni väljer. Att jag verkligen ser er och era önskemål/behov. Jag träffar de flesta bröllopspar ett par gånger före bröllopet och har nära mailkontakt både innan och efter. Med min erfarenhet av bröllop har jag möjlighet att komma med olika idéer på lösningar då ni stöter på nya frågor, som en liten koordinator när sådan inte finns tillgänglig. Jag vill att ni skall få ert bröllop på precis det sätt som ni önskar och har fri support både före, under och efter bröllopet. 

 

Min bildstil är Romantisk / Life Style / Storytelling men självklart älskar jag också den dokumentära delen av dagen. Detta innebär att jag skapar förutsättningar för er att vara er själva, skratta så som bara ni gör tillsammans, se på varandra med kärlek i blicken eller stryka försiktigt vid en kind. Jag vill fånga alla de där små fina saker som ni gör mot varandra utan att tänka på det. Jag vet hur läskigt det kan kännas och hur stel man kan känna sig då någon skall fotografera när man själv står i centrum. Jag guidar er genom bröllopsfotograferingen och när vi kommer till den dagen känner ni mig ganska väl vilket skapar trygghet och det kan bli lättare att känna sig avslappnad. Men bröllopsfotograferingen utgör bara en liten del av er dag och resterande tid finns jag där runt er och dokumenterar stunder och detaljer som ni kan minnas med glädje i resten av era liv. Jag försöker fånga alla små detaljer under er dag och tillsammans skapar det en Story, er Story!

Info

Bokning

Jag bokar de flesta av mina kunder på nätet, via mail och telefonkontakt 8-24 månader före bröllopsdagen. En summa på 25% av totalbeloppet betalas in och dagen är säkrad till er. Då betalningen är gjort är er dag säkrad och vi skriver kontrakt med varandra för att minska frågetecken kring bl.a. bildhantering efter bröllopsdagen.

 

Betalning

25% av totalsumman betalas in vid bokningstillfället och resterande summa två veckor före bröllopsdagen.

 

Träffar före bröllopsdagen

Jag träffar alltid mina par före bröllopsdagen och detta gör jag både för er och min skull. Det är jätteviktigt att man känner sin fotograf lite grann, det är ju trots allt er person som skall följa med stora delar av dagen och det skall kännas bekvämt. Det finns också många som känner en nervositet inför själva fotograferingen, denna skalar vi bort lite då vi ses på en "förfotografering". Ni kommer förhoppningsvis känna att det inte var så farligt och kan slippa den nervositeten på bröllopsdagen, en dag redan full av spänningar. 

Införträffen- en bonusträff till de par som bokar mig tidigt och som ger dem en möjlighet att lära känna mig långt före bröllopsdagen och som kanske ger bilder till ett "save the date" kort etc.

Planeringsträffen - en fika där vi går igenom allt kring er bröllopsdag. Allt från tider att hålla, platser, detaljer som händer under dagen mm. Ju mer jag vet innan om er bröllopsdag desto mer före kan jag vara med kameran och missar inga inplanerade överraskningar. Denna träffen avslutas med en fotografering på ca 20 minuter.

Efter bröllopet

Jag gör ett urval av bilderna, tar ut de som är bäst och återkommer till er då de är klara ca 6 v efter bröllopsdagen. Ni får då alla bilder på ett USB minne, högupplösta och redigerade. Därefter påbörjas arbetet med er fotobok. 

 

Fotobok

I alla mina bröllopspaket ingår det en fotobok av den enkla anledningen att bilder på datorn oftast stannar där. Att ta fram en vacker fotobok en tid efter sitt bröllop, minnas tillbaka och kanske se på bilder tillsammans med andraupplever jag som väldigt värdefullt. Jag hoppas mina kunder känner detsamma. I mitt sortiment av fotoböcker finns det några olika att välja på och mer om dem finner du i prislistan HÄR.

 

 

1 bröllop och familje med Fröken Foto Malin Richardsson frokenfoto.se bröllopsfotograf Horred Varberg Kungsbacka Göteborg 34.jpg